VAŽEĆIM INVALIDSKIM PARKING KARTAMA PRODUŽEN ROK VAŽENjA DO KRAJA GODINE

Vlada Republike Srbije, na sednici održanoj 25. februara, je donela Zaključak kojim se daje preporuka jedinicama lokalne samouprave da se važećim invalidskim parking kartama i rezervisanim parking mestima, produži rok važenja do 31. decembra 2021.godine.

Kako bi se trajno rešilo pitanje pojednostavljenja procedure izdavanja invalidskih parking karata i rezervisanih parking mesta, Vlada je pokrenula inicijativu da se kreira usluga na Portalu eUprava koja će omogućiti podnošenje zahteva elektronskim putem, a ovlašćenim licima iz lokalnih samouprava pružiti jednostavan uvid u dokumentaciju, odnosno činjenice koje su relevantneza ostvarivanje prava.

Prema podacima Javnog komunalnog preduzeće „Badnjevo“ kome je Opština Negotin poverila uslugu organizacije parkiranja, u našoj opštini ovo pravo je ostvarilo 40 osoba, od kojih su 14 članovi udruženja Ratnih vojnih invalida i Civilnih invalids rata a ostali građani koji su pojedinačno javili kako bi ostvarili uslugu korišćenja invalidskih parking karata i mesta.

 

 

Izvor: negotin.rs

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *