OD DANAS I INTERNO ODELjENjE U KOVID SISTEMU

Dva dana nakon ulaska Odeljenja neurologije ZC Negotin u kovid sistem od danas se, zbog povećanog broja hospitalizovanih osoba sa bronhopneumonijom, i na Interno odeljenje smeštaju kovid pozitivni pacijenti kojima je potrebna medicinska pomoć. Prema rečima dr Vidosave Paunović-Barbulović, v.d. direktora negotinske zdravstvene ustanove, od 37 pacijenata koji se nalaze na kovid odeljenjima, sedamanestoro je na kiseoniku. U prethodna dva dana hospitalizovano je 19 pacijenata, dok je jedan pacijent upućen na dalje lečenje u Kovid bolnicu u Batajnici. Imajući u vidu povećan broj pacijenata kojima je potrebno bolničko lečenje i kiseonička podrška Interno odeljenje je pripremljeno za prijem kovid pozitivnih pacijenata.
Od ukupno 485 zaposlenih u Zdravstvenom centru Negotin, šestoro je pozitivno na koronavirus, tri medicinska radnika ) dva lekara i jedna medicinski tehničar) i tri nemedicinskih radnika i svi su na kućnom lečenju, u izolaciji.

U poslednja 24 časa, od 70 obrađenih testobs (62 antigen i osam PCR), pozitivan nalaz na koronavirus registrovan je kod 28 osobs, što čini 40 procenata od broja testiranih. Koronavirus je potvrđen kod 15 osoba muškog pola, starosti od 18 do 92 godina, i 13 osoba ženskog pola, starosne dobi od 1 do 70 godina.
U prethodna 24 časa u negotinskoj Kovid ambulanti obavljeno je 39 pregleda, 31 prvi i 8 kontrolnih. U Pedijatrijskoj kovid ambulanti obavljeno je 22 pregleda, 16 prvih i 6 kontrolnih od kojih je troje dece pozitivno na koronavirus.

 

 

Izvor: negotin.rs

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *