ORLIĆ: Ono što je ostalo od Demokratske stranke nalazi se pod kontrolom tajkuna

Da se ono što je ostalo od Demokratske stranke danas nalazi pod kontrolom tajkuna otvoreno govore i sami njihovi članovi. Isti ti pripadnici nekadašnjeg žutog preduzeća svedoče da se na platnom spisku Dragana Đilasa lično nalazi stečajni upravnik DS-a Lutovac. I odatle je potpuno jasno: u čije ime onda i po čijem nalogu onda Lutovac napada državu, predsednika Aleksandra Vučića i Srpsku naprednu stranu. Mora plata da se odradi, navodi u pisanom saopštenju član predsedništva SNs Vladimir Orlić.

-Ako van radnog vremena kod tajkuna, u nekoj pauzi za ručak, Lutovac poželi iskreno da se upozna sa temom države koja je ogrezla u kriminalu i korupciji, biće mu dovoljno da pogleda preko svog ramena. Ništa više od toga. Da se osvrne na godine tokom kojih je žuto preduzeće DS-a, na čelu sa Đilasima, Jeremićima, Lutovcima i sličnom felom opustošilo ovu zemlju. Tada su, kako sami svedoče u svom zvaničnom stranačkom dokumentu iz 2017. godine: zajednički nameštali tendere, štelovali konkurse, ugrađivali se za procente svuda i tom krađom narodnih para sami sebi dodelili titulu – žuti lopovi. Pored toga su više od pola miliona ljudi u ovoj zemlji ostavili bez posla, besomučno gazili Ustav i zakone, sve medije zarobili, a otvorili tačno nula pregovaračkih poglavlja sa Evropskom unijom. Njima je najveći domaći “investitor“ bio Mišković, a strani Šarić, zaštitno lice njihovog poštenja je perač prozora i narodnih para Đilas, a najvažniji svedok njihovog odnosa prema demokratiji i ljudskim pravima je pokojni Ranko Panić, koji je odnos žutog kartela prema ovom narodu platio životom – kaže on.

Kako zaključuje, kad se sa ovim činjenicama Lutovac detaljno upozna, i kada završi pauzu za ručak, slobodno neka nastavi da odrađuje prljave pare dobijene od tajkuna. Danas, u slobodnoj i demokratskoj Srbiji, kakvom su je učinili Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka, svako može da priča šta mu je volja.

To tajkune, kriminalce i lopove ipak ne vraća na vlast, naprotiv. Samo ljude podseća čega su se rešili i zašto je važno da se takvi nikada više ne vrate, dodaje Orlić.

Izvor: Pink.rs, Foto: TV Pink Printscreen

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *