VAKCINA „ASTRAZENEKA“ STIGLA U SRBIJU

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić dočekao je na aerodromu “Nikola Tesla” avion kojim su u Srbiju dopremljene vakcine kompanije „AstraZeneca“. Predsednik Vučić istakao je da 150.000 doza koje su jutros stigle, znači još 150.000 vakcinisanih u Srbiji, i dodao da Srbija, uz UAE, postaje jedina zemlja u svetu koja ima na raspolaganju više od tri vakcine.

 

 

 

„Zdravlje ljudi je najveća vrednost i ono u šta treba najviše ulagati. Revakcinacija ide posle 12 nedelja, a imamo ugovor za nove doze, tako da ovo znači još 150.000 vakcinisanih u Srbiji. Ponosan sam na Srbiju, na odgovornost i ozbiljnost koju smo pokazali u borbi za zdravlje naših građana, za očuvanje života i napretka ekonomije u našoj zemlji“ –  rekao je predsednik Vučić.

Predsednik je izrazio zahvalnost premijeru Velike Britanije Borisu Džonsonu, kao i premijeru Indije Narendri Modiju.

 

„Za ovo je bilo potrebno mnogo truda naše zemlje, ali i naših prijatelja iz Ujedinjenog Kraljevstva i Indije. Molio sam Borisa Džonsona i neke druge u britanskoj Vladi, hvala i indijskom premijeru i ministru spoljnih poslova. Hvala im što su želeli da nas čuju, na pažnji koju su posvetili jednoj maloj Srbiji i što vakcine stižu prvo u Srbiju“ –  rekao je predsednik Vučić i dodao da je cena po kojoj su vakcine nabavljene, apsolutno najpovoljnija.

Predsednik Vučić rekao je da Srbija uz Ujedinjene Arapske Emirate postaje treća zemlja koja na raspolaganju ima više od tri vakcine i istakao da će vakcine „AstraZeneca“ biti od sutra na raspolaganju građanima.

 

 

Ambasadorka Velike Britanije u Srbiji Šan Meklaud rekla je da je ponosna što je vakcina „AstraZeneca“ razvijena na oksfodskom univerzitetu i da su u njenom razvoju učestvovali i mladi naučnici iz Srbije.

„Radujem se što će vakcina biti dostupna širom sveta i što daje nadu u borbi protiv korona virusa“ –  rekla je ambasadorka.

 

 

Posle  isporuke Srbija postaje jedna od retkih zemalja u svetu u kojoj će građani moći da biraju između četiri različite vakcine protiv korona virusa – američko-nemačke „Pfizer-BioNTech“, ruske „Sputnik V“, kineske „Sinopharm“ i britansko-švedske „AstraZeneca“.

 

Izvor: Predsedništvo Srbije 

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *