MIODRAG NIKOLIĆ PREDSEDNIK OPŠTINE SOKOBANJA O PLANOVIMA ZA OVU GODINU

Govoreći o planovima za ovu godinu Miodrag Nikolić, predsednik opštine Sokobanja, rekao je da lokalna samouprava u saradnji sa našim privrednicima, poljoprivrednicima, Udruženjem pčelara a po preporukama Instituta iz Novog Sada, intenzivno radi na tome da se zaštite naši lokalni proizvodi. Jedan od prvih ciljeva je da se sertifikuje med sa našeg područja. Sokobanjski, pre svega rtanjski med je odličnog kvalitete i specifične, lepe arome, zato će se u naredno periodu intenzivno raditi na brendiranju meda sa našeg područja.

 

 

Nikolić dodaje da će u narednom periodu sve učiniti da privrednici, stanodavci i ugostitelji blagovremeno budu obavešteni o svim subvencijama države i povoljnim kreditima koje pružaju naša resorna ministarstva, jer je iz razgovora sa njima, saznao da ranijih godina nije tako bilo. Prema njegovim rečima, svi će oni na vreme biti obavešteni o dotacijama, kreditima i subvencijama, da bi na taj način svi stanovnici Sokobanje bili u jednakom položaju i svi mogli da konkurišu ukoliko žele. Prvi čovek Sokobanje, ujedno je najavio da će uskoro sa predstavnicima IPARD-a održati sastanak na kome će građanima predstaviti kakve su mogućnosti što se tiče stranih fondova.

 

 

„IPARD će meru 7 koja se pre svega odnosi na razvoj ruralnog turizma, aktivirati u junu ili julu i taman ćemo imati vremena da naše meštane pripremimo i maksimalno im pomognemo u vezi pripreme projektne dokumentacije, građevinskih dozvola i svega ostalog što je potrebno“ − rekao je Nikolić.

 

Predsednik je dodao i da će opština Sokobanja u narednom periodu intenzivrati saradnju sa medijima sa nacionalnom frekvencijom.

 

 

„Što se tiče projekata , odnosno onog što će biti vidljivo na terenu, ove godine je u planu uvođenje podzemnog sistema za navodnjavanje u Centralnom gradskom parku kako bi se uredile zelene poršine. Sledeće godine, u planu je i sređivanje zelenih površina u parku na Banjici. Pored toga ove godine nastavljamo i sa procesom komasacije. Imali smo sastanke u Ministarstvu privrede na kom je obećano da ćemo dobiti sredstva za krčenje terena koji je preduslov za dalje radnje i sa tim procesom nastavljamo“ − reko je Nikolić.

 

 

Izvor: sokobanjapress.com

Foto: sokobanjapress.com

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *