VAKCINACIJA I REVAKCINACIJA U SOKOBANJI ODVIJA SE BEZ PROBLEMA

Na teritoriji opštine Sokobanja registrovana su 88 aktivna slučaja zaraze virusom kovid-19. To znači da epidemiološka situacija i dalje nije ni blizu zadovoljavajuće. Težina simptoma i klinička slika kod obolelih je veoma različita i kreće se od pacijenata sa blagim simptomima do onih sa upalom pluća.

 

Što se tiče vakcinacije, ona se zahvaljujući dobroj organizaciji timova za imunizaciju u sokobanjskom Domu zdravlja odvija bez problema. Od kako je počela masovna imunizacija do danas na teritoriji naše opštine vakcinisano je 2.914 osoba. U toku današnjeg dana biće vakcinisano još 130 sugrađana a sutra još 138. Danas je u prepodnevnim satima revakcinisano 30 građana kineskom „Sinofarm” vakcinom a sutra će „Fajzerovom” vakcinom biti revakcinisani zdravstveni radnici koji su pre tri nedelje primili prvu dozu te vakcine, saznajemo od dr Milene Krstić kooridinatorke za imunizaciju. Revakcinacija se prema rasporedu koji je utvrdilo Ministarstvo zdravlja obavlja od 8 do 15 časova a od 15 do 20 časova vrši se redovna vakcinacija prvom dozom.

 

 

Izvor: sokobanjapress.com

Foto: sokobanjapress.com

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *