ODRŽANA 99. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA

Na današnjoj sednici Opštinskog veća, kojom je predsedavao Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin, razmatrano je četrnaest predloga odluka,rešenja i izveštaja. Članovi veća su, nakon razmatranja, utvrdili predlog Odluke o obrazovanju Komisije za planove, čiji je zadatak da obavlja stručne poslove u postupku izrade i sprovođenja planskih dokumenata i obavlja poslove javnog uvida u planski dokument iz nadležnosti lokalne samouprave.

Danas je usvojena Odluka o odobravanju godišnjih programa i raspodele sredstava namenjenih za finansiranje programa u oblasti sporta u 2021. godini. Na raspisani javni konkurs svoje prijave poslale su 24 sportske organizacije, od kojih je jedna, prijava Preferans udruženja „Pive“, odbačena zbog neispunjenja uslova konkursa koji se odnosi na obavljanje delatnosti najmanje godinu dana. Komisija za ocenu programa kojima se ostvaruje opšti interes u oblasti sporta na teritoriji opštine Negotin za 2021. godinu, uvidom u godišnje programe nosioca programa koji ispunjavaju uslove konkursa utvrdila je da ukupna sredstva tražena od 23 nosioca programa iznose 40.891.600 dinara, dok je Odlukom o budžetu opštine Negotin za sport opredeljeno 36 miliona dinara koliko je i raspodeljeno.
Većnici su utvrdili i predloge odluka o sprovođenju i donošenju programa komasacije dela katastarske opština Tamnič, zatim Veljkovo, Mokranje i Rogljevo. Programi komasacije dobili su potrebnu saglasnost nadležnog ministarstva, i set odluka koje su danas utvrđene, važne su kako bi lokalna samouprava pravovremeno pripremila potrebnu dokumentaciju za apliciranje za potrebna sredstva Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije.

Pred većnicima je danas bio i predlog Odluke o izmenama i dopunama odluke o opštem uređenju naseljenih mesta i komunalnom redu na teritoriji opštine Negotin.
Danas su utvrđeni predlozi odluka o donošenju planskih dokumenata, PDR-a za izgradnju objekata na Graničnom prelazu „Kusjak-Đerdap 2“ i izmene i dopune PDR-a za naselje Negotin. Plan detaljne regulacije za izgradnju objekata na Graničnom prelazu „Kusjak-Đerdap 2“ obuhvata drumski granični prelaz za međunarodni putnički i teretni saobraćaj „Kusjak – Đerdap II“ (između Republike Srbije i Republike Rumunije), kao i okolni prostor neophodan za definisanje planiranih površina i objekata potrebnih za funkcionisanje ovog graničnog prelaza. Ukupna površina planskog obuhvata, u okviru kojeg se nalazi i zona funkcionalnog dela, odnosno planirani kompleks graničnog prelaza, iznosi 6,45 ha. Cilj predloga Odluke o donošenju izmena i dopuna Plana detaljne regulacije za naselje Negotin je stvaranje planskog osnova za izgradnju stambenog komleksa na prostoru bivšeg “Krajina Vina” a po zahtevu “ELIXIR” Prahovo, kao i stvaranje osnova za izgradnju objekata zainteresovanih fizičkih lica i ozakonjenja poslovnih objekata u ulici Koste Todorovića (lokali iza stadiona).
Na današnjoj sednici usvojen je Izveštaj o realizaciji ugovora vezanih za sufinansiranje projekata iz budžeta opštine Negotin radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2020. godini i Odluka o raspisivanju Javnog poziva za učešće na konkursu za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine Negotin u 2021. godini.
Danas je utvrđen i predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Program poslovanja sa finansijskim planom Javnog preduzeća „Bogovina“ Bor i usvojeni Godišnji izveštaj o radu interresorne komisije za procenu potrebe za dodatnom obrazovnom, zdravstvenom i socijalnom podrškom, detetu, učeniku i odraslom, i predloženim podrškama za 2020. godinu i Zaključak za izdvajanje sredstava u iznosu od 61.000 dinara za transportne troškove klavira, radi učestvovanja na konkursu za dodelu sredstava prikupljenih po osnovu krivičnog gonjenja Ministarstva pravde Republike Srbije.

 

 

Izvor: negotin.rs

Foto: negotin.rs

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *