ŠVAJCARSKI MODELI ZA HOTELIJERSTVO I UGOSTITELJSTVO

Izvršni direktor kompanije winsedswiss u Srbiji, Uroš Urošević, predstavio je obrazovni program koji ova kompanija ekskluzivno donosi u našu zemlju nosiocima turističke privrede Sokobanje i predstavnicima lokalne samouprave.

 

 

Winsedswiss, svetski institut za obrazovanje u uslužnim delatnostima, sa sedištem u Švajcarskoj, kroz „ohma akademiju” po prvi put u Srbiju donosi tradicionalni švajcarski model obrazovanja, pod licensom VET by EHL, programa najprestižnije obrazovne institucije za hotelijerstvo i ugostiteljstvo na svetu – École hôtelière de Lausanne (EHL).

 

 

“ Mi smo jedna obrazovna grupa koja se bavi modelima obrazovanja koji pokrivaju celoživotno učenje od predškolskih ustanova do doktorskih studija. Ovde smo zahvaljujući gospodinu Miodragu Nikoliću, predsedniku opštine Sokobanja, koji nam je omogućio da u prostorijama opštine prezentujemo, lokalnim ključnim činiocima u hotelskoj i turističkoj industriji obrazovni program koji mi donosimo u Srbiju „− rekao je Urošević.

 

 

Naš sagovornik je dodao da je za sve koji rade u turizmu i hotelijerstvu u Sokobanji ovo jedinstvena prilika da kvalitet svojih usluga podignu na jedan viši nivo. Prema njegovim rečima ovo je zapravo model koji će omogućiti svima onima koji rade u hotelskoj i ugostiteljskoj industriji da sprovode globalno priznate standarde u svom radnom okruženju i da spremno dočekaju i one turiste koji traže nešto više.

 

 

„Ohma akademija” počinje sa radom 15. marta u Beogradu. Ovaj model obuke omogućava polaznicima da istovremeno steknu, razviju i unaprede svoja znanja i veštine u skladu sa najvišim globalnim standardima u ovoj industriji. Polaznicima su na raspolaganju četiri različita studijska programa: Culinary, Room division, Hotel administration i Food & Beverage Services, nakon kojih će steći međunarodno priznate diplome iz programa za koji se odluče prilikom prijavljivanja. Programi su podeljeni na tri nivoa i svaki od njih traje 6 meseci. Po završetku 18 meseci intenzivne teorijske i praktične obuke, svi koji budu uspešno završili neki od ovih programa imaće potrebne kompetencije za zauzimanje stručnih pozicija u oblasti ugostiteljstva, ne samo u Srbiji, već bilo gde u svetu.

 

 

Izvor: sokopress.com

Foto: sokopress.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *