VAKCINE IZ SRBIJE DANAS STIŽU U CRNU GORU, PREMIJERKA PREDAJE DONACIJU

Prvi kontingent vakcina stiže u Crnu Goru, potvrđeno je „Vijestima“ u Vladi Crne Gore.

Potpredsednik crnogorske vlade Dritan Abazović rekao je da je prethodno razgovarao sa premijerkom Srbije Anom Brnabić i da su se dogovorili o detaljima donacije.

„Mogu da potvrdim da će danas oko 18.30 vakcine stići u Crnu Goru. Premijerka Srbije Ana Brnabić predaće donaciju premijeru Crne Gore Zdravku Krivokapiću. Vlada Crne Gore izražava veliku zahvalnost za ovaj nesebični i humani gest, koji je odličan uvod u bolju bilateralnu saradnju dvije države“, istakao je Abazović.

Oglasio se i lider Demokratskog fronta Andrija Mandić koji je rekao da je predsednik Aleksandar Vučić napisao pismo Ani Brnabić u kojem je tražio da Vlada Srbije pošalje Crnoj Gori vakcine u roku od 24 sata.

On je na svom Tviteru nalogu napisao da je razgovarao sa predsednikom Srbije o vakcinama i zahvalio Srbiji što misli na Crnu Goru u ovim teškim momentima.

„Upravo sam obavio razgovor sa predsednikom Srbije gospodinom Aleksandrom Vučićem. On je uputio pismo premijerki gospođi Ani Brnabić tražeći da Vlada Srbije, u roku od 24 sata, pošalje Crnoj Gori prvi kontingent vakcina“, napisao je Mandić na svom Tviter profilu.

 

„Živela bratska Srbija! Živela Crna Gora“, dodao je Mandić.

 

Izvor: RTS

Foto: pixabay.com

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *