STIŽE JOŠ POLA MILIONA KINESKIH VAKCINA

Predsednik Alekandar Vučić saopštio je da će sutra uveče stići novih pola miliona doza kineske vakcine Sinofarm i najavio isporuke vakcina drugih proizvođača do kraja februara. Vučić je potvrdio da je jutros stiglo 50 hiljada doza ruske vakcine Sputnjik, i da će u narednih 15 dana dospeti još toliko. Naveo je da će do kraja februara stići 88 hiljada doza Fajzerove vakcine i do 150 hiljada doza AstraZeneke. Vučić je preneo da je kineski predsednik Si Đinping potvrdio dolazak u Srbiju i istakao da je Srbija u poslednjih 10 godina uvećala izvoz u Kinu 50 puta.

Krizni štab je odlučio da sve mere ostaju na snazi. Posle sednice, epidemiolog Predrag Kon izjavio je kako je procenjeno da je epidemijska situacija stabilizovana na visokom nivou, ali se vidi i blagi porast novozaraženih, koji se može povezati sa povratkom sa skijališta, ali i prisustvom britanskog soja virusa korona u više slučajeva. Kon je dodao da je Krizni štab prepoznao predstojeće praznike kao dodatni rizik.
Građani Srbije od danas mogu da prime drugu dozu vakcine protiv virusa korona na više od 200 punktova. Za drugu dozu nije potrebna nova prijava već se dolazi po pozivu na mesto gde je primljena i prva doza vakcine. Beograđani od danas vakcinu primaju i u Belekspo centru na Novom Beogradu.

Nemačka pokrajina Bavarska razmatra zatvaranje granica prema Austriji, jer se Berlinu ne sviđa odluka Vlade u Beču o postepenom popuštanju mera. Nemačka je zabrinuta zbog snažnog širenja britanskog i južnoafričkog soja kovida 19, pre svega u austrijskoj pokrajini Tirol, koja se graniči sa Bavarskom.

 

Izvor: RTS

Foto: TV Trans

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *