IZAŠAO ZBORNIK NAJUSPEŠNIJIH RADOVA SA KNJIŽEVNOG KONKURSA „SOKOBANJA 2020”

Izašao je iz štampe Zbornik najboljih dela sa nedavno završenog Međunarodnog književnog konkursa „Sokobanja 2020” koji je, povodom četvrte godine postojanja raspisalo Udruženje književnika „Stojan Živadinović”. Konkurs je bio raspisan u dve kategorije, za najlepšu pesmu i za najlepšu kratku priču a tema u obe kategorije bila je slobodna.

U kategoriji poezije na konkurs je stiglo 105 pesama od 68 autora a prvo mesto zauzela je pesma „Ognjište” Milka Stojkovića iz Smederevske Palanke, drugo mesto pripalo je pesmi „Srb, junak, martir” autorke Nađe Brankov iz Vršca a treće pesmi „Nera” Danijele Božičković Radulović iz Malog Crnića. U ovoj kategoriji pohvale su dobili Jovan I. Bundalo iz Beograda za pesmu „Istorija moje rjeke”, Ružica Tomić iz Pančeva za pesmu „Stara škrinja” i Darinka Krunić Bjelica iz Obrenovca za pesmu „Amanet”.

 

U kategoriji za najlepšu priču u konkurenciji je bilo 53 priča od 35 autora iz zemlje i regiona. Prvo mesto je pripalo priči „Sobno proleće” autora Dušana Mijalovića Adskog iz Niša, drugo mesto osvojila je priča „Dara Jovanova” Jovana N. Bundala iz Beograda i treće „Poslednje putovanje ćirom” Mire Cerović Tasić iz Niša. Pohvale su dobili Ružica Tomić iz Pančeva za priču „Markanov san”, Ljubomir Ilić iz Male Krsne za priču „Svinja na zidu” i Nikola Pešić iz Smederevske Palanke za priču „Crno vino”.

 

UK „Stojan Živadinović” se zahvaljuje svim učesnicima na konkursu kojih je i ove godine bilo iz svih krajeva Srbije ali i van granica naše zemlje pa čak i sa drugih kontinenata a posebnu zahvalnost su uputili opštini Sokobanja i Apartmanima „Velmi” koji su pomogli da ovaj Zbornik ugleda svetlost dana.

 

Izvor: sokopress.com

Foto: sokopress.com

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *