ODRŽANA OSMA SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE SOKOBANJA

Na današnjoj sednici skupštine opštine Sokobanja našlo se 18. tačaka dnevnog reda. Odbornici su većinom glasova usvojili sve predloge odluka.

− Na današnjoj sednici našli su se predlozi odluka koji se odnose na izmenu zona, za naknadu za uređenje građevinskog zemljišta. U jednom delu se nalazi jedna mala korekcija koja se odnosi na opremljenije zone za utvtđivanje visine poreza na imovinu. Takođe, doneta je odluka o angažovanju revizora za budžetsku 2020. godinu a možda su najveću diskusiju izazvali predlozi odluka koji se tiču delatnosti JKP „Napredak” a koje se odnose na cene usluga vodosnabdevanja, iznošenja smeća, grobljanskih usluga i taksi, kao i visina naknade za parkiranje. Ono što valja napomenuti je da je usvojena odluka o izboru zamenika sekretara − kaže Vladan Petković predsednik skupštine opštine Sokobanja.

Foto: sokobanjapress.com

 

Dužnost zamenika sekretara skupštine opštine Sokobanja obavljaće Dušan Matić, diplomirani pravnik iz Sokobanje. Imenovana je i nova komisija za dodelu nagrada učenicima i studentima, na period od četiri godine koju će činiti Aleksandar Radivojević, predsednik i Jelena Janošević i Ivana Gavrilović članovi komisije. Izabrani su i nedostajući članovi komisija za poljoprivredu i komisije za predstavke i pritužbe.

 

„Na dnevnom redu našla se i odluka o izmenama planskog dokumenta Plana generalne regulacije Sokobanja koja se odnosi na pojašnjenje nekih odredbi koje se odnose na parkiranje a danas je izbaran i nov nadzorni odbor Komunalnog preduzeća“ − dodaje Petković.

Odbornici SPS su u okviru odborničkih pitanja ponovo pokrenuli inicijativu zamene individualnih kotlarnica koja bi uticala na smanjenje emitovanja štetnih gasova.

 

Foto: sokobanjapress.com

 

“ Mi konstruktivno učestvujemo u radu skupštine kroz diskusiju po svakoj tački dnevnog reda ali kroz javne rasprave, ono šte je evidentno i što građani Sokobanje treba da znaju je da glasamo samo tamo gde je u pitanju opšti intres iz razloga što smo i dalje opozicija i što započeti razgovori o našemo učešću u vlasti od avgusta meseca do danas nisu završeni “ − kaže Snežana Radovanović šef odborničke grupe SPS.

 

Izvor: sokobanjapress.com

Foto: sokobanjapress.com

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *