NEPOZNATI POČINIOCI OŠTETILI DEO STAZE U SREDNJOVEKOVNOJ TVRĐAVI FETISLAM

Foto: TV Trans

 

Nepoznati počinioci tokom prethodne noći oštetili su deo pristupne staze u srednjovekovnoj tvrđavi Fetislam koja je namenjena za kretanje u kolicima osobama sa invaliditetom pa su majstori tokom prepodneva morali da skinu površinski sloj i ponovo betoniraju uništene delove. Oštećenja su nastala utiskivanjem grafita u svež beton pa je popravka bila neophodna. Pretpostavlja se da su isti počinioci prethodnog dana na kaskadnoj stazi dužine 190 metara polomili 40 cigli, koje su zamenjene novim. Ovde nije reč o mladalačkom nestašluku.

Foto: TV Trans

 

Ovde je reč o vandalizmu koji se dešava u poslednjih par dana i svedoci smo zadnjeg događaja koji se desio. Između trećeg i četvrtog februara, nepoznata lica su uništila tek svežu izbetoniranu crvenu stazu, radnici koji izvode radove, sanirali su oštećenja na stazi. O ovom događaju obaveštena je policijska stanica Kladovo. Ja želim da ovom prilikom apelujem da budete svesni da je ovo javna imovina svih naših građana, da je ovo urađeno od novca, od para naših građana i da je ovo nešto što mi radimo kao opština da bi nam Kladovo bilo lepše i da bi smo lepše živeli u budućnosti mi naša deca“ – rekla je Nevenka Boldorac šef kabineta predsednika opštine Kladovo.

Foto: TV Trans

 

Ovo nije jedini slučaj koji se dešava, pre ovog slučaja slomljeno je više klupa u parku. Na pitanje kako se mogu zaustaviti te pojave odgovorila je da bi u stvari trebalo malo više pričati iz kuće od vrtića od škole, deca moraju da budu svesna ako su oni počinioci da je to nešto što se radi za njihovu budućnost za njihovo detinjstvo lepše, za nas lepši grad i da svi ponoso možemo da kažemo da smo iz Kladova i da je Kladovo lepo i da nam prijaju pohvale kada dođu ljudi sa strane i mnogobrojni turisti koje očekujemo ove sezone. Da nastavimo sa turističkim rastom, da privreda ojača da ekonomski budemo bolji, stabilniji, da se zaposle novi ljudi. Ovakve stvari nisu dobre ni za jednog građanina opštine Kladovo. Moguće rešenje Kladovljani vide u uvođenju video nadzora jer bi se na taj način sačuvala imovina i povećala bezbednost u tvrđavi Fetislam.

 

Foto: TV Trans

 

 

Izvor: Televizija Kladovo

Foto: TV Trans

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *