VIKEND TURIZAM U SOKOBANJI

Poslednjih nekoliko godina domaći turisti se sve češće odlučuju da provedu vikend u Sokobanji. Dešavalo se da u martu i aprilu subota i nedelja često liče na letnje dane, kada su šetalište, parkovi i izletišta prepuni turista. Gostiju tokom vikenda ima i u zimskim mesecima.

 

Foto: sokobanjapress.com

 

Ljubinko Milenković, direktor Turističke oranizacije Sokobanja (TOSB), smatra da razlog tome nije samo korišćenje subvencionisanih vaučera, već i podizanje kvaliteta ponude u Sokobanji na viši nivo, čemu će u narednom periodu doprineti i novootvoreni hotel „Sunce”. Kako saznajemo, ovaj hotel visoke kategorije bukiran je odlično i tokom ovog meseca a posebno u dane praznika – Dan državnosti Srbije-Sretenje. Pored toga bukirani su i mnogi smeštajni kapaciteti u domaćoj radinosti, koji rade preko cele godine.

 

Foto: sokobanjapress.com

 

Milenković ističe da na veću posećenost utiče i tražnja turista, koji su promenili navike i sada su željni aktivnog odmora. Sokobanja predstavlja kompletnu kontinentalnu turističku destinaciju, koja ima predivne planine, dva jezera, reku i najdužu tradiciju u organizovanom turizmu.

 

Foto: sokobanjapress.com

 

„Sva izletišta su bukvalno na dohvat ruke, do najbliže planine turista stiže za 45 minuta, ili pet minuta kolima i za tako kratko vreme od 400 metara nadmorske visine, na koliko se nalazi banja, uzdigne se do 800, 900 ili 1000 metara, što izuzetno pogoduje ljudskom organizmu i ako to uradite zimi to je sasvim drugačiji doživljaj. A onda kad to završite, možete da jedete domaću hranu u nekom od sjajnih sokobanjskih restorana a onda odete u neki spa centar da se relaksirate. Šta će vam bolji provod i bolja zabava od ove koju Sokobanja nudi, a na samo je sat i po, dva ili tri od najvećih gradskih centara u našoj zemlji“ − kazao je Ljubinko Milenković direktor Turističke organizacije Sokobanja.

 

 

 

Izvor: sokobanjapress.com

Foto: sokobanjapress.com

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *