BRNABIĆ I VUČIĆ: SRBIJA OSTVARUJE NEZABELEŽENE REZULTATE

Premijerka Ana Brnabić rekla je na konferenciji za novinare, povodom 100 dana rada Vlade, da Srbija beleži do sada u našoj bližoj i daljoj istoriji nezabeležene rezultate. I predsednik Vučić, koji je prisustvovao sednici Vlade, istakao je da Srbija ima odlične rezultate i da je pored Irske, prva u Evropi po stopi rasta.

Ana Brnabić je izjavila da je Vlada sa predsednikom Vučićem razmatrala trenutnu poziciju Srbije, koja je, kako je ocenila, u svakom smislu neverovatna.

Ana Brnabić je izjavila da je Vlada sa predsednikom Vučićem razmatrala trenutnu poziciju Srbije, koja je, kako je ocenila, u svakom smislu neverovatna.

 

„Srbija beleži do sada u našoj bližoj i daljoj istoriji nezabeležene rezultate. Najbolji smo u Evropi po ekonomskim rezultatima, danas drugi u Evropi ili po nekim indikatorima prvi, u vakcinaciji“, navela je premijerka.

Najavila je da će izveštaj građanima o 100 dana rada podneti u subotu.

„Na današnjoj sednici smo razgovarali o dijalogu sa Prištinom, zamolili smo predsednika Republike da nas izvesti o svemu onome što se dešavalo i kako on vidi nastavak dijaloga sa Prištinom i šta očekuje i kako vlada Srbije može na najbolji način da pomogne i podrži sve ono što on radi“, navodi premijerka.

Vučić: Veliki udarac za mafiju i organizovani kriminal.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pohvalio je na konferenciji za novinare današnju akciju MUP-a i Tužilaštva za organizavani kriminal.

„Nema danas nekog ko nije zadovoljan, jer je država pokazala da ne mižete da ostanete nekažnjeni ako činite krivična dela. Ovo je teažk i važan, ali ozbiljan nastavak velike i borbe protiv mafije i onih koji su mislili da mogu da rade šta hoće. Štiteći bezbedost štitimo i budućnost naše dece“, rekao je Vučić.

 

Predsednik je na sednici povodom 100 vlade podeno izveštaj o o toku dijaloga Beograda i Prištine, kao i šta se desilo na razgovorima u Briselu, Parizu i Vašingtonu.

„Situacija za nas nije laka, ali smo uspeli da izborimo za očivanje nacionalnog interesa. Za opstanak našeg naroda na kim i za opstanak Srbije“, naveo je Vučić.

On je ponovio da Srbija ima odlične rezultate i da je pored Irske, prva u Evropi po stopi rasta.

„U januaru imamo suficit od 13, 5 milijardi dinara, a bio je predviđen deficit. To nije uvek i najbolja vest. Nama je potrebno da se potroši novac“, istakao je predsednik Srbije.

„Značajne količine vakcina u naredne dve, tri nedelje“
Napomenuo je da je to veliki izazov za naš informacioni sistem i zdravstveni sistem u celini.

„Imaćemo značajne količine vakcina obezbeđene u naredne dve, tri nedelje“, istakao je predsednik i najavio da će do kraja marta, početkom aprila, stići prve vakcine iz Kovaksa.

Napomenuo je da će zajedno sa dodatnim ugovorima koji bi trebalo da budu potpisani danas ili sutra sa Kinezima i Rusima, Srbija imati potpisan ugovore za ukupno 11,5 do 12 miliona vakcina.

„Nisam govorio o imenima, ali potrebno više jedinstva u vladi“
Predsednik Vučić rekao je da je vladi potrebno više jedinstva i entuzijazma.

„O imenima nisam govorio, ali sam jasno stavio do znanja da je potrebno više energije i entuzijazm, borbenosti, da se ne bave izborima već jedinstvom“, rekao je Vučić.

On je ocenio da je odvratno kada sazna da pojedini ministri o svojim kolegama javljaju sve najgore i iznose neistine da bi sebi obezbedili bolji tretman u medijima.

„Za razliku od nekih zemalja, Srbija ide na revakcinaciju“
Predsednik je istakao da se svakodnevno radi i bori za vakcine i lekove protiv korone.

„Sad su izmislili neke lekove protiv korone koji su strahovito skupi. To su nenormalne cene. Nešto smo naručili da bar možemo da računamo da ćemo spasiti 1.000, 2.000 života, pa ćemo to da dobijamo“, navodi predsednik i najavljuje da će ti lekovi stizati tokom marta, aprila i maja.

Što se vakcina tiče, zamolio je ljude da se vakcinišu i poručio da je Srbija, za razliku od nekih drugih zemalja, odlučila da ide na revakcinaciju.

„Neke zemlje su htele da vakcinišu prvom vakcinom što je moguće više, pa makar zaštita bila svega 50 odsto, a naša je odluka da idemo na revakcinu i da znamo da oni koji idu na revakcinu, ti ljudi su zaštićeni 80, 90 odsto, ali da su čak 98, 99 odsto izuzeti od potencijalno najtežih posledica“, istakao je predsednik.

Makron ne nameće stavove Francuske, želi da čuje srpsku stranu
Francuska je priznala nezavisnost Kosova, ali ono što je važno za Srbiju jeste da njen predsednik Emanuel Makron, ne samo što nema želju da nameće takve stavove, već pokazuje želju da sasluša srpsku stranu, što obično nije slučaj s mnogim zemljama koje su priznale Kosovo, rekao je Vučić.

Tako je odgovorio na mišljenja koji su se posle njegove posete Parizu da ne treba preterano podgrevati očekivanja javnosti od Francuske u rešavanju kosovskog problema.

„Što se tiče Kosova i Metohije, najpre ne smemo da podgrevamo lažne nade našem narodu i da govorimo kako su divne stvari na KiM. Nisu i neće ni biti. Ko kaže da jesu, taj je lažov. Mi moramo da se borimo za interese našeg naroda, da se borimo za njihovu bezbednost i da čuvamo interese Srbije„, rekao je Vučić.

„Da će stvari na KiM biti „med i mleko“ – neće“, poručio je on.

Vučić je ukazao i na to da su oni koji danas kritikuju politiku vlasti oko pitanja KiM drugačije razgovarali sa zapadnim predstavnicima, navodeći da su od njih tražili da samo odlože priznavanje Kosova zbog izbora u Srbiji.

„U redu je da se prizna nezavisnost Kosova, ali odložite to dok ne pobedimo na izborima“, preneo je Vučić na konefrenciji za novinare povodom 100 dana rada Vlade Srbije.

Vučić je kazao da ga ne interesuje takva politika i da će on da se bori za KiM, ali da neće da laže narod.

„Ja to nisam u stanju. Daću sve od seve da nijednoj majci ne vratim sina u kovčegu, a pri tom ću voditi čvrstu politiku i zaštititi naš narod na KiM“, podvukao je Vučić.

 

 

Izvor: RTS

Foto: RTS

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *