U PLANU JE POKRETANJE PROJEKTA IZRADE AZILA ZA PSE U BORU

„Vrlo konstruktivan sastanak sa članovima komisije za rešavanje pitanja napuštenih pasa na teritoriji našeg grada. Mi se već tri godine aktivno bavimo ovim problemom, a ono oko čega smo se danas složili jeste da je neophodno istovremeno se baviti vlasničkim psima i psima koji to nisu, odnosno nalaze se na ulicama.
Neodgovorno ponašanje pojedinih vlasnika jedan je od najvećih problema, jer imamo situaciju da ne možemo da kontrolišemo prirodno razmnožavanje životinja i ostavljanje istih, dok je po zakonu vlasnik dužan da steriliše svog psa.
Grad bi preuzeo obavezu da finansira sterilizaciju, vakcinaciju i čipovanje vlasničkih pasa kako bi se sugrađanima olakšalo obezbeđivanje zakonskih osnova da se smanji broj napuštenih životinja na ulicama. Takođe, u planu je i pokretanje projekta izrade potpune baze podataka u koju bi bili uneti svi psi koji imaju vlasnike u gradskim i seoskim mesnim zajednicama.
Verujem da ćemo kroz nove aktivnosti danas dogovorene i izgradnju novog azila, u naredne dve godine imati mnogo povoljniju i, na prvom mestu, bezbedniju situaciju za naše sugrađane.“ napisao je grdonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *