U PLANU JE POKRETANJE PROJEKTA IZRADE AZILA ZA PSE U BORU

„Vrlo konstruktivan sastanak sa članovima komisije za rešavanje pitanja napuštenih pasa na teritoriji našeg grada. Mi se već tri godine aktivno bavimo ovim problemom, a ono oko čega smo se danas složili jeste da je neophodno istovremeno se baviti vlasničkim psima i psima koji to nisu, odnosno nalaze se na ulicama.
Neodgovorno ponašanje pojedinih vlasnika jedan je od najvećih problema, jer imamo situaciju da ne možemo da kontrolišemo prirodno razmnožavanje životinja i ostavljanje istih, dok je po zakonu vlasnik dužan da steriliše svog psa.
Grad bi preuzeo obavezu da finansira sterilizaciju, vakcinaciju i čipovanje vlasničkih pasa kako bi se sugrađanima olakšalo obezbeđivanje zakonskih osnova da se smanji broj napuštenih životinja na ulicama. Takođe, u planu je i pokretanje projekta izrade potpune baze podataka u koju bi bili uneti svi psi koji imaju vlasnike u gradskim i seoskim mesnim zajednicama.
Verujem da ćemo kroz nove aktivnosti danas dogovorene i izgradnju novog azila, u naredne dve godine imati mnogo povoljniju i, na prvom mestu, bezbedniju situaciju za naše sugrađane.“ napisao je grdonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *