SRBIJA I DALJE DRUGA U EVROPI PO STOPI VAKCINACIJE

Prema najnovijim podacima Vlade, u Srbiji su do sada vakcinisana 495.964 građanina. Po stopi vakcinacije na milion stanovnika, naša zemlja je i dalje druga u Evropi, iza Velike Britanije. Iza Srbije su Malta, Danska, Island.

Ukoliko se posmatraju podaci za region, Srbija je prva po broju vakcinisanih na milion stanovnika. U ukupnom broju vakcinisanih Rumunija je prva u regionu, a Srbija druga.

 

Foto: RTS

 

Vakcinacija se nastavlja na više od 400 punktova, a od danas će na Beogradskom sajmu, građani moći da se vakcinišu i Fajzer-Biontekovom vakcinom.

Prema najnovijim podacima Vlade, u Srbiji su do sada vakcinisana 495.964 građanina.

Imunolog Srđa Janković kaže da smo još daleko od kolektivnog imuniteta.

Iako nema mesta opuštanju, ipak su stvoreni uslovi da pojedine zdravstvene ustanove izađu iz kovid režima.

Kliničko-bolnički centar Zvezdara u trećem najjačem talasu zbrinuo je više od 3.000 pacijenata. Više nemaju kovid pozitivne, a u toku je dezinfekcija.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je da je Srbija „vrlo blizu da pobedi koronu“, čemu će, kako kaže, doprineti proizvodnja vakcine koju će Srbija početi uz pomoć ruskih stručnjaka čiji se dolazak očekuje 11. februara.

 

Izvor: RTS

Foto: RTS

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *