OPŠTINA KNJAŽEVAC TREĆA U SRBIJI PO BROJU VAKCINISANIH PROTIV KORINAVIRUSA

Opština Raška je prva sa 20,52 odsto vakcinisanog stanovništva, Kuršumlija druga sa 16,56, Knjazevac treći sa 11,55 odsto. Iza Knjaževca su Niš, Sremska Mitrovica… Beograd je 22. sa 8,97 odsto vakcinisanih na hiljadu stanovnika.
Zainteresovanost naših sugrađana za imunizaciju je od prvog dana izuzetno velika. Opština Knjaževac je uspela da bude među najboljima u Srbiji, kada je reč o vakcinaciji protiv koronavirusa i zbog dobre organizacije posla medicinskih radnika, informacionog sistema, ali i odlično organizovanog rada opštinskog kol centra„, kazala je šef kabineta predsednika opštine Knjaževac i koordinator kol centra Marija Jelenković.
U Knjaževcu, kao i u celoj državi, vakcinacija se organizuje po prioritetima, te se sada vakcinišu stariji od 65 godina i na raspolaganju je vakcina kineskog proizvođača.
„Operateri opštinskog kol centra rade od prvog dana masovne vakcinacije. Najpre smo pomagali starijima da se prijave za imunizaciju. Ovih dana pozivamo i podsećamo ljude kada i gde treba da dođu kako bi bili pelcovani, rekla je Jelenković i podsetila da u Knjaževcu postoje dva punkta, jedan u Domu zdravlja i drugi u Domu kulture.
Lokalna samouprava u saradnji sa kućnom negom Zdravstvenog centra organizuje vakcinaciju nepokretnih i bolesnih stanovnika opštine.
„Koordinirani rad Zdravstvenog centra i lokalne samouprave daje odlične rezultate. Sa takvom praksom nastaviće se i narednih dana„- istakla je Jelenković.
Foto: TV Trans

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *