NAREDNOG VIKENDA POČINJE PRVENSTVO ZA MLAĐU SELEKCIJU KMF „OZREN”

Na inicijativu Milana Gavrilovića predsednika Fudbalskog saveza opštine Sokobanja i Ivana Stojkovića generalnog sekretara Sportskog saveza opštine Sokobanja i jednog od osnivača KMF „Ozren”, oktobra meseca krenulo se sa formiranjem mlade selekcije KMF „Ozren” starosti igrača od 2005. do 2001. godišta. Cilj formiranja ove selekcije bio je da se okupi što više mladih ljudi koji vole fudbal odnosno futsal. Nažalost, do sada oni nisu imali priliku da treniraju u klubovima na teritoriji opštine Sokobanja jer klubovi nisu imali formirane selekcije kadeta i omladinaca.
Pridruživanjem ovoj selekciji kroz takmičenje dečaci će imati mogućnost da napreduju i izbore svoje mesto u seniorskoj ekipi KMF „Ozren”. Liga je koncipirna na način da će svoje fudbalske kvalitete moći da pokažu ljubiteljima futsala u velikim gradovima kao što su Vranje, Leskovac, Niš, Aleksinac i Bor.

 

Odlukom Fudbalskog saveza Srbije bilo je planirano da liga počne krajem novembra, početkom decembra, nažalost zbog Korona virusa jesenji deo prvenstva je odložen i u 2020. se nije ni igrao a odlukom IO Fudbalskog saveza Srbije je propisano da prolećni deo prvenstva krene 6. i 7. februara i da se igra samo jednokružno što znači da neće biti nadoknađeni mečevi koji nisu odigrani u jesenjem delu prvenstva.

  Obzirom da je budžet KMF „Ozren” limitiran i jako skroman u odnosu na druge sportove koristimo priliku da pozovemo sve ljude dobre volje da pomognu na bilo koji način da ova mlada futsal ekipa započne i okonča svoju prvu takmičarsku sezonu. Svi u klubu će dati maksimalni doprinos da se momci što bolje pripreme za takmičenje. Većina članova ove selekcije su učenici SŠ „Branislav Nušić” koje je uvek težila da afirmiše i podstakne mlade ljude na bavljenje sportom pa iz tih razloga će i pomoći u obezbeđivanju sportske opreme. Takođe, i Fudbalski savez opštine sokobanja će pružiti pomoć u obezbeđivanju opreme − poručju inicijatori formiranja ove selekcije.

 

 

Izvor: sokobanjapress.com

Foto: sokobanjapress.com

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *