PREVOZ ZA SLABO POKRETNE LJUDE U OPŠTINI KNJAŽEVAC

Zdravstveni centar Knjaževac i Opština Knjaževac obezbediće prevoz do vakcinalnog punkta za sve slabopokretne građane koji žele da se vakcinišu protiv koronavirusa. Do ovog trenutka, vakcinu je primilo oko 2200 građana knjaževačke opštine.
„Masovna imunizacija protiv koronavirusa u Knjaževcu počela je 19. januara, a za one stanovnike knjaževačke opštine koji su slabo pokretni, Zdravstveni centar i opština Knjaževac organizovaće prevoz do vakcinalnog punkta. Potpuno nepokretna lica mogu da očekuju posetu službe kućne nege“, kaže dr Saška Pešić.
‘Preporuka za njih je da se jave opštinskom kol centru, koji će napraviti spisak, a mi ćemo organizovati prevoz , kako bi se oni dovezli na vakcinalni punkt i dobili vakcinu. Radićemo po pet, do šet ljudi dnevno, onoliko koliko možemo. Za one koji su potpuno nepokretni, a žive na visokim spratovima u zgradama, potrudićemo se da organizujemo Službu kućne nege“.
Kineska vakcina Sinofarm i dalje je jedina dostupna Knjaževčanima, čiji je odaziv na vakcinaciju veliki“.
‘Odaziv je odličan. Do sada je vakcinu primilo 2.200 ljudi. Za sada imamo samo kinesku vakcinu. Fajzer vakcina se očekuje, ali samo za revakcinaciju zdravstvenih radnika. Očekujemo i rusku vakcinu, ali ne znamo zvanično kada će da stigne.“
 Na svim punktovima za vakcinaciju mogu da se vakcinišu isključivo građani koji su se prijavili elektronskoj upravi, ili opštinskom kol centru i dobili termin vakcinacije.
Foto: pixabay.com

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *