VELIKODUŠNA POMOĆ IZ BAHREINA

Premijerka Ana Brnabić izjavila je na aerodromu u Beogradu, gde je dočekala avion sa donacijom Kraljevine Bahreina, da je pomoć od 67,5 tona medicinske opreme izuzetno velikodušna.

Ana Brnabić je novinarima rekla da je tokom januara stiglo pet aviona iz Bahreina i navela da je u kontingentu koji je danas stigao avionom iz Bahreina i dvadeset respiratora.

„Ova pomoć je rezultat telefonskog razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i bahreinskog kralja 24. novembra prošle godine. Oni su razgovarali o unapređenju političkih i ekonomskih odnosa, a kralj El Kalifa je tada ponudio pomoć Srbiji u borbi protiv pandemije“, rekla je Brnabićeva.

Premijerka je rekla da pomoć Bahreina Srbiji dovoljno govori o ugledu predsednika Vučića i Srbije u svetu i svemu onome dobrom što je Srbija radila od 2014. godine.

Branbićeva je zahvalila i „Er Srbiji“ na svemu što je učinila od početka epidemije na dopremanju medicinske opreme sa raznih strana.

„Sva ova pomoć i donacija ne bi tako brzo i efikasno stizala da nemamo kompaniju kao što je ‘Er Srbija'“, navela je Brnabićeva.

Izvor: RTS

Foto: Insajder.net

Foto: Novosti.rs

novinar5

MOTO BOEM TRANS DOO, Badnjevska bb, Negotin 19300 PIB 106156606, MB: 20490594 ogranak MB PORTAL, reg.br. IN001015 glavni i odgovorni urednik Anita Durlić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *